PROTEST la Tismana înaintea începerii noului an şcolar

0
126

Părinţii nemulţumiţi de decizia conducerii unităţii de învăţământ din satul Celei de a muta copiii la școala din Pocruia au ieşit în stradă.

Zeci de oameni au venit, luni, în faţa primăriei Tismana, pentru a-şi striga oful. Părinţii au criticat decizia de comasare a unor clase din ciclul primar. Conform hotărârii, elevi de clasele a III-a și a IV-a din satul Celei ar urma să meargă în prima zi a noului an şcolar la Pocruia. De supărare, oamenii au cerut demisia conducerii liceului din oraș, cea care a luat decizia.”Nu sunt de acord cu plimbăreala! Dacă se întâmplă ceva cu fetița, n-am cu ce să merg 7-8 kilometri până la Pocruia!”, a spus o mămică. “Conducerea liceului ar trebui să-şi dea demisia de onoare”, a precizat un alt părinte. “Muncesc cu ziua cu căruţa, cum să-mi duc copilul la Pocruia, dacă se întâmplă ceva, nu pot ajunge repede acolo”, a declarat un tătic.

Ce spune PRIMARUL

Nici primarul oraşului Tismana nu a fost mulţumit de decizia conducerii liceului, de comasare a unor clase.“Şcoala de la Celei ar trebui să funcţioneze conform deciziei doar cu două clase. Aceşte mişcări mă pun în situaţia de a asigura transportul elevilor de la o şcoală la alta. Nu e nicio fericire că angajez un om și că funcționează un microbuz non stop.Conform legii, profesorii ar trebui să primească banii în funcţie de un minim de elevi, atât timp cât acest minim de elevi nu e asigurat, niciun director nu-şi asumă răspunderea să semneze vreun ştat de plată, asta este problema”, a declarat Marian Slivilescu.

ISJ: Consiliul de Administraţie al unităţiii POATE REVENI asupra deciziei

Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că decizia de comasare ar putea fi revocată de conducerea unităţii de învăţământ până la începerea noului an şcolar. “Consiliul de Administraţie al unităţiii POATE REVENI asupra deciziei, astfel încât să fie în sprijinul părinţilor şi al copiilor în noul an şcolar. Principalul obiectiv este încadrarea în costurile standard pe care le am, dar cu sprijinul comunităţii locale, al primăriei, o şcoală poate funcţiona. Susţinem orice demers în favoarea elevilor şi părinţilor. Este timp suficient să se revină asupra deciziei. Am înţeles că doamna director caută o soluţie pentru ca elevii să înveţe în acelaşi loc ca anul trecut”, a conchis Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns