Produsele Târgului Meșterilor Populari vor putea fi achiziționate doar online

0
24

De vineri 21 august 2020, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează ediția din acest an a Târgului Meșterilor Populari. De această dată, creațiile meșterilor vor putea fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în fața publicului, în centrul municipiului Târgu-Jiu, cum se organiza până în acum. Eram obișnuiți ca, în luna august să îi vedem pe meșteri prezenți în zona centrală a municipiului Târgu Jiu și timp de o săptămână să putem să ne alegem dintre produsele lor. E greu pentru mulți să se obișnuiască să cumpere online, deoarece spun ei una este să vezi produsele și să mai discuți cu meșterul care le-a făcut și alta este stai în fața calculatorului și să faci cumpărături.

Cele mai multe dintre produsele meșterilor sunt făcute cu dragoste și pasiune, din generații în generații, iar distanțarea socială impusă de pandemie ne face să fim mai reci. Din data de 21 august 2020, pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, iubitorii de produse autentice pot vedea fotografii cu obiectele la care au lucrat meșterii în ultima perioadă. Cei care doresc să achiziționeze diferite produse vor avea la dispoziție mai multe detalii despre ele pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Sunt prezenți online meșteri din mai multe județe ale țării. Cumpărătorii au posibilitatea să își aleagă produse de calitate, lucrate manual cu multă dragoste de către cei care continuă să ducă mai departe meșteșugurile tradiționale. Fiecare meșter va avea trecut un număr de telefon la care poate fi contactat pentru mai multe detalii despre produse, dar și prețurile cu care acestea pot fi achiziționate.

La ediția a XVI-a, ediție online, vor fi prezenți mari creatori din țară: Balea Ioan Daniel din Cugir, Borodi Vasile din Maramureș cu împletituri, Pompiliu Ciolacu din Gorj cu icoane pe lemn, Costea Gheorghe din Oradea cu pictură icoane pe sticlă și lemn, Măric Ioan din Bacău cu pictură naivă, Muntean Nicolae din Alba cu pictură icoane pe sticlă, Cornel și Liviu Sitar din Maramureș cu olărit, Banu Elena din Râmnicul Vâlcea cu țesături, Ciobanu Ionică din Craiova cu icoane pe lemn, mobilier sculptat, troițe, Ciuculescu Traian din Pitești cu instrumente muzicale, Cococi Ionel din Olt cu ceramică de vădastra, Cramariuc Florin din Suceava cu cioplituri în lemn, Curta Adam din Cluj cu pictură icoane sticlă, Curta Iuliana din Cluj cu podoabe, Rătezeanu Ion din Gorj cu diferite obiecte din ceramică, Nicolae Rotaru din Crasna, Gorj cu diferite obiecte cioplite în lemn, Suciu Veturia din Cluj cu țesături.

Meşterii populari care obişnuiau să îşi vândă cu succes produsele tradiționale la târgurile organizate la Târgu Jiu, în lunile mai și august, spun că le-au scăzut veniturile considerabil, din cauza pandemiei din acest an. Din păcate nu există activitate să nu fi fost afectată de pandemia de COVID-19.

Nu ne rămâne decât să sperăm că va trece pandemia cât mai repede și vom putea cumpăra din nou de la meșterii populari din centrul municipiului Târgu Jiu. Până când se va putea face acest lucru din nou, putem să le vedem produsele la care au trudit un an pe pagina de facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Articolul Produsele Târgului Meșterilor Populari vor putea fi achiziționate doar online apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.