Probleme financiare la UATAA Motru. Ce PIERDERI înregistrează!

0
66

Uzina de Alimentare cu Apă și Agent Termic Motru are pierderi de circa 16 miliarde de lei vechi pe primele 5 luni ale anului.

Eugen Corcoață spune că societatea a ajuns pe minus din cauza achiziționării certificatelor de CO2 pentru energia produsă pe anul 2018. Administratorul special al uzinei, aflate în insolvență, nu este îngrijorat. Dă asigurări că pierderile pot fi recuperate până la sfârșitul anului. “ Recunosc că, pe primele luni ale anului, din cauza achiziţionării certificatelor de CO2, a căror valoare a fost de 28 de miliarde de lei vechi, situaţia financiară a devenit uşor negativă. Practic, întreg profitul pe care l-am obţinut pe primele 3 luni ale anului a fost înghit de această cheltuială cu certificatele şi s-au generat pierderi. Este cunoscut faptul că, pe perioada verii, societatea înregistrează pierdere, întrucât preţul gigacaloriei nu acoperă costurile pe care le are societatea legate de funcţionare, asigurarea salariilor, a reviziilor şi reparaţiilor, care necesită atâtea miliarde pentru pregătirea sezonului rece. Nu este un lucru deloc îngrijorător. În fiecare an, ne confruntăm cu aşa ceva. Vom recupera pierderile începând din această toamnă. Pierderile pe primele 5 luni ale anului se ridică la circa 16 miliarde de lei vechi”, a declarat Eugen Corcoaţă.

Apă LA PROGRAM pentru DATORNICI

UATAA Motru întâmpină în continuare dificultăți în a recupera datoriile de la asociațiile de proprietari. Conducerea unității a luat decizia de a da apă caldă la program datornicilor până când își vor plăti dările. “ Vom limita furnizarea apei calde la blocurile unde sunt datornici mari. Această limitare poate însemna o zi, două zile sau câteva ore. Noi monitorizăm foarte atent fiecare zi de încasare pe fiecare asociaţie de proprietari în parte, să ştim ce măsuri vom lua şi cum vom proceda în continuare. Societatea nu dispune de alte posibilităţi financiare. Este nevoie să formăm lucrurile să obţinem bani, pentru că fără aceste sume nu putem funcţiona, nu ne putem pregăti pentru iarnă. În momentul de faţă, datoriile pe care le avem de recuperat se ridică la 200 de miliarde de lei vechi”, a mai spus Eugen Corcoaţă.
Articolul complet aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns