PRIMAR din zonă minieră: Conducerea CEO, DE VINĂ pentru lipsa fronturilor de lucru

0
30

Edilul comunei Cătunele acuză că s-a ajuns în situația în care să fie probleme cu asigurarea stocurilor de cărbune pentru că șefii companiei miniere au făcut haotic exproprierile de-a lungul anilor

Primarul comunei Cătunele a constatat că CE Oltenia nu are un management care să fie preocupat de evoluția companiei și a carierelor. Florinel Țuilă susține că exproprierile s-au făcut de-a lungul timpului aiurea, la întâmplare. De aceea, multe excavatoare sunt blocate în fronturi și sunt probleme cu asigurarea stocurilor de cărbune pentru iarnă. Edilul susține că știe cazuri concrete chiar din localitate sa. “Se știa de evoluția în timp a fronturilor de lucru, trebuia să facă ceva. Ce vină au cei de la minister? Nu se ocupă ei cu despăgubirile în fonturi. Trebuiau despăgubiți cei aflați în imediata apropiere a fronturilor. S-au făcut despăgubiri aiurea, la întâmplare. Știu cazuri concrete din comuna mea”, a declarat Țuilă. Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Dorel Vișan, a declarat zilele trecute, că primarii trebuie să grăbească eliberarea titlurilor de proprietate pentru urgentarea exproprierilor în cariere. În replică, Florinel Țuilă spune că și-a făcut datoria. Edilul e nemulțumit că, nici în ziua de azi, șefii CE Oltenia nu au redat terenurile afectate de minerit în circuitul agricol, deși a ridicat problema și secretarului de stat din Ministerul Energiei la întâlnirea de la Motru. „Noi nu încurcăm cu nimic compania. Eu mi-am făcut datoria. Am eliberat titlurile de proprietate. Noi avem alte probleme. Compania nu s-a implicat în redarea terenurilor afectate de minerit în circuitul agricol, deși am ridicat problema și secretarului de stat Doru Vișan la întâlnirea de la Motru”, a conchis primarul din Cătunele.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns