Premierul va promite la Rovinari soluţii pentru plata certificatelor de CO2 la CEO

0
59

Parlamentarul de Gorj, Mihai Weber, a lăsat să se înţeleagă faptul că premierul Viorica Dăncilă va anunţa în urma vizitei de la Rovinari soluţiile Guvernului pentru Complexul Energetic Oltenia: Este vorba în principal de plata certificatelor de CO2. Numai în 2018 compania a cheltuit peste 280 de milioane de euro pentru certificatele respective. În cazul în care nu ar fi făcut-o CEO ar fi fost sancţionat cu amenzi pentru fiecare zi de întârziere. Preţul certificatelor a ajuns şi la 28 de euro per certificat.

“Cea mai importantă este plata certificatelor de CO2. Este la 40% din cifra de afaceri a unităţii. Doamna premier va veni şi cu soluţii, dar toate la timpul lor”, a mai spus Weber. Cert este că nu se poate acorda un ajutor guvernamental pentru Complexul Energetic Oltenia. Companie poate însă primi anual cel puţin 100 de milioane de euro prin PNI şi Fondul de Mediu, dacă Guvernul doreşte să se implice.
Articolul integral aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns