Predicțiile sumbre ale lui Alexandru Rafila: peste 25.000 de cazuri de COVID-19 pe zi în România până în decembrie

0
31

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, crede că nu este exclus ca România să ajungă până în decembrie să depășească numărul de 25.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

„Da, este o variantă posibilă”, a explicat el, conform Libertatea. „Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situaţie”.

Declarațiile lui Rafila vin ca răspuns la afirmațiile lui Radu Țincu, medic primar toxicolog la secția ATI de la Spitalul Floreasca din București. Acesta din urmă a zis că pandemia este scăpat de sub control și că în decembrie vor fi „lejer” câte 25.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. „Cel mai probabil, dacă nu vom lua niciun fel de măsuri, în decembrie vom depăși cu lejeritate 20.000-25.000 de cazuri pe zi, ceea ce va pune în genunchi sistemul sanitar”, a zis el.

La rândul său, Rafila a avorbit despre faptul că pacienții care au forme medii ale bolii și au nevoie de internare , precum și cei care trebuie duși la terapie intensivă, vor pune în genunchi sistemul sanitar: „Aceste două elemente dacă sunt nerezolvate – şi sistemul de sănătate nu este un elastic pe care îl întinzi la nesfârşit -, atunci aceşti pacienţii cu forme medii nu vor putea fi internaţi şi vor ajunge să facă forme grave, cei cu forme grave vor ajunge să devină pacienţi critici şi va creşte foarte mult mortalitatea”.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.