Pompierii militari din 13 județe, în competiția Națională de Descarcerare!

0
30

Pompieri militari din 13 judeţe participă, joi şi vineri, la Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, desfăşurată în oraşul Mioveni din judeţul Argeş.

La competiţie participă echipe din judeţele Călăraşi, Dolj, Gorj, Dâmboviţa, Iaşi, Bihor, Braşov, Neamţ, Alba, Mureş, Argeş şi Vâlcea, precum şi de la ISU Bucureşti-Ilfov. Lor li se adaugă competitori din Republica Moldova, studenţi de la facultăţile de pompieri şi elevi ai Şcolii de pompieri şi protecţie civilă Boldeşti.

“În cadrul competiţiei, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple şi complexe, care să pună în evidenţă competenţele profesionale dobândite: unul de descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar al doilea constă în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul experţilor străini şi al specialiştilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, se precizează în comunicat.

Atât probele de concurs, cât şi festivitatea de premiere programată pentru vineri, au ca loc de desfăşurare centrul civic al oraşului Mioveni.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al societăţii Automobile Dacia, producătorul auto punând la dispoziţie zeci de vehicule necesare pentru simulările situaţiilor de urgenţă.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns