Petiție pentru schimbarea denumirii Poliției Locale

0
70

O petiție a fost lansată în spațiul public prin care se dorește sschimbarea denumirii Poliției Locale în Gardieni Publici. Inițiatorii petiției consideră că se face o confuzie între Poliția Națională și Poliția Locală. Mai mult, uniforma celor două entități se aseamănă foarte mult, drept urmare confuzia este și mai mare.

”Datorită faptului că se crează confuzii de nepermis, între Poliția Națională și Poliția Locală, solicităm schimbarea denumirii, din Poliție Locală în Gardieni Publici. Cetățenii sunt bulversați, de foarte multe ori cei de la Poliția Locală se prezintă doar…sunt de la Poliție!!! Stai și te întrebi de la care Poliție. Nu toți cetățenii sunt familiarizați cu ținuta și însemnele celor două structuri, care oricum sunt asemănătoare, în așa fel încât să facă diferența între unii și alții. Se uzează în mod abuziv de această denumire, la fel și cu privire la competențe și atribuții. Nu există nici o legătură între cele două structuri. Prin schimbarea denumirii se elimină total aceste confuzii, toate aceste abuzuri, iar lucrurile ar intra într-o stare de normalitate. Nu trebuie să existe mai multe Poliții, în afara celei naționale cu structurile aferente și a Poliției Militare.

Potrivit art. 74 alin. (1) din Constituţia României, iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, deputaţilor, senatorilor, precum şi unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot” se arată în petiție.

Ppetiția poate fi semnată AICI

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.