Pesediştii sunt şocaţi. Aurel Popescu a fost declarat incompatibil

0
155

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. După ce acest lucru a fost făcut public, viceprimarul nu a mai fost de găsit, pentru a declara dacă va contesta sau nu decizia ANI. În tot acest timp, pesediştii gorjeni se declară şocaţi.

Această lege se referă la faptul că ,,funcţia de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Prefectul Ciprian Florescu a fost primul care s-a arătat surprins atunci când a primit vestea. ,,Este o veste care mă surprinde. Mă surprinde în sensul în care nu mă aşteptam la o astfel de decizie. Din nefericire continua sarabanda deciziilor legate de incompatibilităţi sau de conflicte de interese în rândul aleşilor locali. Aşteptăm să vedem care vor fi deciziile finale. Nu ştiu dacă această decizie a ANI este una finală”, a declarat acesta.

Adi Tudor, celălalt viceprimar al municipiului Târgu Jiu, speră ca Aurel Popescu să aibă câştig de cauză în instanţă. ,,Cred că va avea şanse dacă contestă această decizie a ANI. Va trebui să meargă mai departe, pentru că legea nu defineşte foarte bine rolul pe care îl are un viceprimar. Eu îmi doresc şi sunt alături de preşedintele organizaţiei, Aurel Popescu, să rezolve această problemă pentru că nu este o incompatibilitate care să îi fi generat foloase, afaceri cu bani publici şi aşa mai departe. Normal că ne creează un disconfort, nu aveam nevoie de aşa ceva. E greu să treci prin astfel de momente, mai ales când ştii că nu ai făcut nimic altceva decât să respecţi legea şi prevederile legale”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Preşedintele executiv al PSD spune că Aurel Popescu va rămâne în fruntea organizației municipale.

,,Rămân surprins de decizia asta. Aurel Popescu se poate bucura încă de prezumţia de nevinovăţie, deoarece decizia nu este definitivă. Partidul Social Democrat de la Gorj nu are de suferit, pentru că, indiferent de situaţie, resursă umană există, iar Aurel Popescu este un foarte bun organizator, persoană care a condus organizaţia municipală foarte bine şi care sunt convins că o va conduce şi de acum încolo foarte bine. Nu văd de ce să fie probleme pe plan politic”, a conchis acesta.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.