Persoane bolnave vin să se roage la icoana care „plânge“ de la Baia de Fier. Biserica a devenit loc de pelerinaj

0
17

Pelerinaj la biserica din comuna Baia de Fier, unde icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze chiar de sărbătoarea Sfintei Cruci, a continuat și astăzi, în a doua zi de la aflarea veștii. Au început să vină credincioși nu doar din Gorj, ci și din alte județe ale țării. Chiar și persoane bolnave au venit să se roage la icoană în speranța că se vor face bine. „În prima zi au venit peste 1.000 de credincioși să vadă icoana care plânge, iar biserica a fost deschisă până seara târziu. Au venit și bolnavi în speranța că se vor vindeca și vor lua tămăduire de la Maica Domnului“, a mai precizat părintele paroh Puiu Popescu.

„Este o minune Dumnezeiască“

Icoana se află în partea stângă a altarului cum se privește către acesta. Din ochii Maicii Domnului a început să se scurgă un lichid uleios și parfumat, după cum spune părintele paroh Puiu Popescu. Fenomenul a fost observat la sfârșitul slujbei de Sfânta Cruce de câteva enoriașe. „În timp ce miruiam, spre sfârșit, femeile au venit și mi-au spus că plânge Maica Domnului. A rămas foarte surprins. Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva în sfânta noastră biserică. Este o minune Dumnezeiască. I-am anunțat pe preoții din jur și vestea s-a răspândit imediat“, a mai spus părintele paroh.

„Poate că Maica Domnului va anunța greutăți“

Preotul nu știe cum să interpreteze acest semn: „Poate că Maica Domnului va anunța greutățile care vor veni peste omenire, să fie ca un fel de avertisment, dar poate să fie și ca o dovadă că Maica Domnului există“.

Părintele Puiu Popescu a observat că picăturile care se scurg din ochii Maicii Domnului sunt ca un mir: „Nu este numai un plânset al Maicii Domnului. Este și o izvorâtoare de mir, pentru că acele picături care sunt e icoană sunt ca un fel de mir, fiind foarte uleioase. Cred că o să persiste foarte mult“.

Credincioșii au început să plângă după ce au văzut minunea

Un credincios octogenar a început să plângă după ce a văzut minunea: „Am 81 de ani și nu am mai văzut așa ceva. Este putere Dumnezeiască. Maica Domnului se roagă pentru noi toți, dar suntem răi. Maica Domnului ne ocrotește. Este o minune mare, care a avut loc în ziua de Sfânta Cruce. Plâng de bucurie că văzui o minune. Nu știu ce poate să însemne. Doar Dumnezeu știe“, a spus un localnic din Baia de Fier.

Primar: „Nu este un semn prea bun“

Și primarul localității Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, fost preot, a venit miercuri dimineața să vadă icoana care plânge. „Din bătrâni se spunea că nu este un semn prea bun, dar Dumnezeu știe mai bine. Oamenii au rămas înmărmuriți. Este prima mea experiență de acest fel“, a precizat primarul localității care este vizitată de mulți turiști datorită Peșterii Muierii și a munților din zonă.

Biserica este ctitorită în anul 1749 de către vornicul Constantin Brâncoveanu, un nepot al domnitorului. Un alt ctitor al bisericii este Dionisie Bălăcescu, starețul Mănăstirii Horezu.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns