Opinie: CEO nu va putea evita pierderile în 2019

0
110

Complexul Energetic Oltenia nu va putea evita pierderile pe 2019. Este opinia unuia dintre parlamentarii de Gorj, deputatul liberal Dan Vâlceanu. Acesta este de părere că societatea traverseză o situație economică și financiară mult mai grea decât anul trecut și va fi nevoie de mult mai multe fonduri pentru plata certificatelor de CO2. În opinia reprezentantului opoziției locale, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat un profit de 188 de milioane de lei pe primul semestru tocmai pentru că nu a înregistrat cheltuielile cu certificatele de CO2 pe anul 2019.

Suma pentru plata certificatelor de dioxid de carbon.

Sumă exorbitantă pentru plata certificatelor de CO2 în 2019

Taxa de poluare este estimate anul acesta la peste 300 de milioane de euro. Așadar, o sumă exorbitantă pentru Complexul Energetic Oltenia care va greu de identificat. Administrația colosului energetic își pune mari speranțe în aplicarea unei scheme de sprijin pentru achiziția certificatelor de CO2, însă banii pentru achiziția certificatelor vor trebui să fie luați de undeva.
Articolul integral aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.