Oficial în Energie: Se va face o evaluare a locurilor de muncă din CEO!

0
52

La sfârșitul săptămânii trecute, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, s-a deplasat la sediul CEO de la Târgu Jiu pentru a discuta accidentele de muncă foarte grave care au avut loc în carierele miniere dar și despre problema exproprierilor și salariaților încadrați cu grupa II de muncă în condiții deosebite.

Am avut discuții și cu administrația și cu sindicatele. Au fost și divergențe. Am discutat cu administrația despre intrarea în vigoare acelor două hotărâri în materie de exproprieri. Și despre realizarea exproprierilor și începerea exploatării, cu bătaie lungă de cinci, șase luni de zile. De asemenea, am vorbit despre promovarea a altor două acte normative pentru carierele Pinoasa și Roșiuța”, a spus oficialul.

În privința accidentelor de muncă, Doru Vișan a spus că vor exista măsuri care îi vor viza pe cei responsabili de producerea acestora. În acest sens, CEO i-a schimbat pe șefii carierelor Peșteana și Pinoasa, după ce un angajat a murit și alți doi se află la o clinică din Belgia, cu arsuri grave.

”Prelungirea Hotărârii care asigură drepturile angajaților cu grupa II de muncă este obligatorie”

La discuțiile cu oficialul de la București au participat și liderii sindicali: ”Sindicatele au multe cerințe: reanalizarea locurilor de muncă, reanalizarea prelungirii Hotărârii care asigură drepturile salariale celor cu grupa a doua de muncă. Prin prelungirea încadrării în grupa II eu cred că problema va fi rezolvată pentru că locurile de muncă sunt aceleași, nu s-a schimbat nimic, așa că oamenii își cer drepturile. Trebuie să avem o evaluare corectă a locurilor de muncă din care să reiasă că acestea sunt în continuare încadrate în grupa a doua. De ce sunt încadrate în grupa a doua este altă problemă”, a mai precizat Doru Vișan. Amintim că, actualele prevederi legale care vizează drepturile salariale pentru cei care muncesc în condiții deosebite, expiră la 31 decembrie 2018, salariații riscând să/și piardă drepturile dacă nu va fi dată o Hotărâre de Guvern prin care încadrarea în grupa II nu se va prelungi.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns