O vânzătoare din oraşul Rovinari, spiridușul lui Moș Crăciun pentru sute de gorjeni sărmani

0
150

Cristina Lia, vânzătoare în orașul Rovinari, a reușit să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în sufletele a sute de gorjeni nevoiași. Aceasta le-a oferit de la alimente şi până jucării sau îmbrăcăminte. A aflat despre problemele cu care se confruntă de la diferite persoane. „Cred că am ajuns cam la 200 de persoane, copii şi bătrâni, din judeţul Gorj. Am trimis şi prin poştă către o familie din judeţul Dolj. Aceste familii au fiecare un înger păzitor, cineva care strigă ajutor pentru ele. În acest fel am aflat de situaţia lor şi am putut să ajungem la acestea“, ne povesteşte Cristina.

„Doar să îmi doresc şi am tot ce îmi trebuie“

Cristina Lia a devenit cunoscută pe rețelele sociale prin acțiunile de binefacere pe care le organizează, astfel că oamenii generoşi apelează la ea atunci când vor să facă donații. De asemenea, Cristina a reușit să-și formeze o echipă cu care acționează. „Am primit cadouri de la toată lumea. De multe ori, mă mir şi eu de unde vin. Aunci când vreau să mă duc undeva, doar să îmi doresc şi am tot ce îmi trebuie pentru a ajuta familiile nevoiaşe. Doresc să mulţumesc echipei mele cu suflet mare, care a renunţat să mai pregătească mâncăruri pentru masa de Crăciun ca să putem ajunge la toţi copiii pe care îi cunoşteam şi pe care nu-i puteam lasă fără daruri de Crăciun. Le mulţumesc pentru sacrificiile pe care le fac“.

Familia cu opt copii

Un caz special este cel al unei fetiţe cu şapte frăţiori de care a aflat întâmplător. Copilași au primit cadouri din partea Cristinei, care a ajuns cu greu la aceștia. „Eu nu prea am timp să mă uit la televizor, dar m-am aşezat fără să vreau pe telecomandă şi televizorul s-a aprins. Era o ştire despre o fetiţă care are şapte frăţiori. O duceau foarte greu şi aveau nevoie de ajutor. Aşa am aflat şi am plecat spre ei. Locuiesc în Târgu Jiu. NU am reuşit să ajungem la locuinţa lor, petru că ne-am rătăcit. Am căutat-o o oră. Ne-au găsit ei pe noi. Alergau în faţa maşinii pline cu daruri. Bucuria lor a fost ceva greu de explicat. Bucuria din ochii lor şi sentimentele de recunoştinţă au repezentat o mare mulţumire. Zâmbetul şi fericire lor reprezintă cea mai de preţ răsplată“, ne realtează Cristina.
Sursa aici

Lasă un răspuns