Ministerul Sănătății: România a trecut de vârful pandemiei de coronavirus

0
21

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, profesorul Horațiu Moldovan, a declarat că datele oficiale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România arată că am trecut de vârf.

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus Moldovan, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Cât de departe se răspândesc particulele de coronavirus când bate vântul

Profesorul Moldovan a mai afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a adăugat secretarul de stat.

Horațiu Moldovan îndeamnă respectarea măsurilor de prevenție cu purtarea măștii și cu evitarea aglomerărilor.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI.

„Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a mai spus profesorul Moldovan.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.