Mihaela Bilic: Dacă mâncăm ciorbă zilnic, putem să slăbim cu stomacul plin!

0
42

Problema acumulării kilogramelor nedorite ne afectează din ce în ce mai mult. Din cauza sezonului rece în care ne aflăm, dar și din pricina pandemiei de COVID-19, cei mai mulți dintre noi sunt tentați să încerce să-și stimuleze imunitatea printr-un consum excesiv de nutrienți care nu fac altceva decât să modifice acul cântarului într-un sens nedorit. Cum dietele „minune” nu funcționează și nu este momentul să apelăm la ele pentru a nu ne îmbolnăvi, care ar fi soluția dacă vrem să dăm jos acele câteva kilograme care ne supără?

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, difuzate la Pro TV, care este modul ideal de a slăbi, fără înfometare și fără a ne altera starea de sănătate.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, a spus nutriționistul.

Dr. Mihaela Bilic zice că singurul mod prin care putem slăbi este să consum des supe și ciorbe.

Citeşte şi: De ce ne îngrașam în timpul pandemiei de coronavirus. Răspunsul experților

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof). Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme. Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a adăugat Mihaela Bilic.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.