Mihaela Bilic: Combinația de alimente care ne ajută să fim mai fericiți

0
114

Mâncarea nu este doar un factor important pentru sănătatea noastră, ci și pentru starea de spirit. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce combinație de alimente ne ajută să fim mai fericiți.

Viața noastră este influențată zi de zi de emoțiile pe care le trăim. Ele se transpun și în mâncarea pe care o alegem. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit pe contul său de Instagram ce combinație de alimente ne ajută să fim mai fericiți și mai calmi.

Citește online gratuit numărul de noimbrie al revistei Unica

„De data asta nu mai vorbim despre un aliment, ci despre o combinație interesantă. Și nici despre calorii nu mai vorbim, pentru că pâinea cu brânză are efect antidepresiv- deci nu e important dacă îngrașă, ci rolul pe care-l are în inducerea stării de bine.

În alimentele proteice există 2 aminoacizi, tirozină și triptofan, aflați în competiție. Cine ajunge primul la creier, ăla determină starea: tirozina are efect de agitație, de trezire, iar triptofanul liniștește, calmează. Carnea conține preponderent tirozină, iar brânza triptofan.

Citește și: Mihaela Bilic: Un pahar de vin roșu pe zi este ideal pentru imunitat

Metoda strategică pentru a crește accesul triptofan-ului în creier este asocierea dintre proteine și carbohidrați. Când mâncăm glucide/făinoase apare în sânge insulina, care ține tirozina în circulație și lasă cale liberă pentru triptofan. Odată ajuns la nivel cerebral, el stimulează sinteza de serotonină- hormonul stării de bine. Chiar dacă brânza îngrașă, tăiați felia mai subțire și puneți lângă ea un colț de pâine… ca să fiți și fericiți”, a explicat Mihaela Bilic.

Sursă foto: Instagram
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.