Medicul Emilian Imbri: „Focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge”

0
21

Chiar dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, medicul Emilian Imbri avertizează că ne așteaptă un nou val de îmbolnăviri la începutul anului viitor.

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din București este de părere că pandemia de COVID-19 va lovi din nou România la începutul anului viitor.

Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie -februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă, a declarat Emilian Imbri pentru Digi24.

Ar trebui să fim preocupați de ce se întâmplă în restul Europei și de perspectiva unui val 5 și în România, ar trebui ca o anumită categorie de personal, și anume personalul medical, în special epidemiologii, să rămână preocupat de acum înainte tot timpul, a mai spus expertul în sănătate.

Citește și: Nicoleta Voicu, probleme de sănătate după vindecare de COVID-19: „M-am împrietenit cu moartea”

Austria a anunțat lockdown total și vaccinare anti-COVID-19 obligatorie. Noi măsuri în toată Europa pentru nevaccinați

Oana și Viorel Lis, fotografie de pe patul de spital. Cuplul are COVID-19

Reuters: Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19

Emilian Imbri, despre perioada sărbătorilor de iarnă

Imbri a atras atenția și asupra relaxării din preajma sărbătorilor de iarnă, ce ar putea genera un nou val de îmbolnăviri.

Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi, a mai adăugat acesta.

Virusul este un virus nou, un virus încă needucat, după cum se vede. Nu ține cont de nicio regulă – nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui, ca să fim mai plastici în exprimare. Vedeți că nu ține cont nici de persoanele vaccinate, și nici de persoanele nevaccinate. Sigur, nu că ar fi trebuit să țină cont – vaccinarea nu înseamnă că te ferește vaccinul de boală, ci doar că nu ajungi în Terapie, nu ajungi în forme grave.

Deci, virusul, deocamdată, în modul în care cred eu că se comportă – haotic și necivilizat, nu știm dacă o să se civilizeze între timp, probabil că da, la fel ca celelalte virusuri – poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, cum avem noi tendința în momentul de față, pentru că iată, a scăzut incidența și scade în continuare, numărul deceselor a început să scadă și vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem „gata, hai să sărbătorim”. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul, a mai spus Emilian Imbri.

Sursă foto: Profimedia

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns