Mario Scurtu, un elev remarcat, va primi bursă de la Academia Română

0
669

Mario Scurtu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, se numără printre cei 12 tineri cu rezultate deosebite care vor beneficia de burse acordate de Academia Română în anul școlar 2024-2025. Cei 12 elevi au fost selectați dintr-un număr de 109 candidați pentru programul de burse „Academia Română în dialog cu tinerii”, potrivit reprezentanților colegiului.

Mario Scurtu s-a calificat la patru olimpiade naționale în acest an, obținând rezultate remarcabile: medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică, medalie de aur și mențiune din partea Ministerului Educației la Olimpiada Națională de Fizică, precum și medalie de aur la Olimpiada Națională de Astrofizică.

„Este o pasiune foarte mare față de științele exacte și o aspirație intensă către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos. Astfel, s-a născut interesul meu pentru Fizică și, ulterior, pentru Matematică, ca instrument al Fizicii, și apoi pentru disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specific, Astrofizica,” a explicat olimpicul.

Mario locuiește în comuna Lelești, situată la 15 kilometri de Târgu Jiu, și face zilnic naveta de 30 kilometri dus-întors. În zilele cu program încărcat, Mario rămâne în căminul liceului pentru a evita pierderea timpului pe drum.

Acest premiu vine ca o recunoaștere a muncii și dedicării lui Mario, deschizându-i noi oportunități în continuarea parcursului său educațional și științific.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.