Avertizare Cod Roșu de caniculă în sudul României. Disconfort termic extrem și temperaturi de până la 39°C

0
116

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri avertizări Cod Roșu pentru Oltenia, Muntenia și București, cu temperaturi maxime de 39°C și disconfort termic sever în weekend.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Roșu de caniculă pentru județele din Oltenia și Muntenia, inclusiv București, pentru zilele de sâmbătă, 22 iunie, și duminică, 23 iunie. Temperaturile vor atinge 38 – 39°C, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, indicând un disconfort termic deosebit de accentuat.

Conform ANM, sâmbătă, județele Dolj, Olt, Teleorman, și sudul județelor Vâlcea și Argeș vor fi afectate de valul de căldură intens și persistent, cu temperaturi extrem de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Nopțile tropicale vor menține minimele în jurul valorii de 20°C.

Duminică, Codul Roșu se extinde, incluzând și județele Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, și municipiul București. Pentru a cincea zi consecutiv, aceste regiuni vor înfrunta temperaturi maxime de 38 – 39°C și minime care nu vor coborî sub 20°C, continuând să provoace un disconfort termic sever.

Meteorologii anticipează că valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice la începutul săptămânii viitoare, dar până atunci, populația din zonele afectate este sfătuită să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.