Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului

0
48

De mâine, credincioşii intră în Postul Crăciunului. Urmează 40 de zile fără preparate din carne. Numărul celor care aleg să postească este însă mai mic de la un an la altul. Dacă înainte oamenii renunțau să țină postul în totalitate din cauza problemelor de sănătate, acum unii dintre ei invocă și prețurile mari la legume și fructe în raport cu veniturile din ce în ce mai mici.

Medicii susţin că pentru cei care nu au ţinut până acum post, este recomandat ca schimbarea dietei să se facă treptat.

În cele 40 de zile cât ține postul Crăciunului se vor consuma doar legume și fructe. În zilele în care este dezlegare, creștinii pot consuma pește și vin. Cea mai aspră zi din acest post este cea din ajunul Crăciunului când se ține post negru.

Postul Crăciunului se va încheia pe 24 decembrie. Este al doilea post important de peste an, după Postul Paştelui. În această perioadă în toate bisericile se organizează diverse acțiuni caritabile. Enoriașii aduc daruri pentru familiile nevoiașe. În această perioadă oamenii reînvață să fie buni și atenți la problemele celor din jur.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.