La ce pericol ne expunem atunci când facem poze cu blitz

0
13

Multe persoane adoră să se fotografieze, însă nu mulţi ştiu la ce pericole se expun atunci când activează blitz-ul telefonului. Medicul oftalmolog, Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi medici oftalmologi din România, a atras atenţia asupra pericolului la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz.

E de preferat să faceți poze fără blitz”

Grijă mare, nu vă uitaţi niciodată în lumina blitz-ului şi nu ascultaţi sfaturi neavenite! Scotomul central (perceperea unei luminițe minute în șir in centrul câmpului vizual după pozele făcute cu blitz) poate afecta, cu timpul, zona maculară (zona de vedere centrală), ducând la scăderea treptată și ireversibilă a vederii. E de preferat să faceți poze fără blitz, iar când acesta se impune, mutați privirea ușor lateral, nu priviți direct în lumină (în momentul flash-ului), nu vă uitați direct!

Citește și…Laura Cosoi, luată în vizor de Iulia Albu: “Este evident pentru toți”Keo și Misty, prima poză cu chipul fetiței Tot ce trebuie să știi despre PRESCHIMBAREA PERMISULUI! Iubirea a învins

Medicul ne atenţionează să avem grijă în special de cei mici: „Grijă mare și la copii, ei sunt și mai sensibili! Sunt copii (și nu numai) aproape nevăzători din acest motiv. AVEŢI GRIJĂ!”, a precizat medicul oftalmolog Monica Pop.

Citeşte şi: Cum a slăbit Monica Pop 40 de kg. La ce truc haios a apelat

Cum arată şi cu ce se ocupă soţul medicului Monica Pop

Sursă foto: Shutterstock.com

Citește și următorul articol:Cum ţinem răceala la distanţă odată cu schimbările de temperatură


Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns