Jurnaliștii protestează împotriva conducerii IPJ Gorj

0
141
IPJ Gorj

Jurnaliștii din Gorj sunt foc și pară pe conducerea și pe purtătorii de cuvânt din cadrul IPJ Gorj. După ce că, oricum comunicarea lăsa mult de dorit, când venea vorba de transmiterea la timp a informațiilor, mai nou jurnaliștii sunt blocați pe grupul de whatsapp.

Grupul a fost creat chiar de IPJ Gorj cu scopul de comunica. Acolo putem pune întrebări și, mai devreme sau mai târziu (de cele mai multe ori târziu), primeam răspunsuri. Întrebam despre evenimente, despre care noi aflam din alte surse, deși era treaba lor să ne informeze. Acum comunicarea se face doar unilateral.

Cel mai probabil problema este la conducere, care este total închisă în relația cu presa, și efectiv nu le pasă. Vorba aia… de la cap se împute peștele.

O parte din jurnaliști au părăsit grupul cu pricina iar alții, în semn de protest, nu vor mai prelua niciuna din acțiunile IPJ Gorj.

”Nu vor să mai fie deranjați de presă. Vor să dea comunicate pe care noi să le copiem în ziare sau să fie citite robotic la tv sau radio. E mai confortabil pentru ei. Trist este că sunt plătiți din banul public iar aroganta asta, pe banii noștri, e foarte greu de digerat. Nu este normal ce s-a întâmplat. Ei obstrucționează, într-un fel, accesul la informațiile care ar trebui să ajungă la cetățeni în cel mai facil mod. Cu acuratețe” a transmis jurnalistul Mihaela Horvath.

”Comunicarea cu biroul de presă al IPJ Gorj lasă de dorit. Se întâmplă asta de când la conducerea instituției a venit domnul Eduard Cristian Bîlă, un domn despre care, personal, nu știu dacă există. Am făcut eforturi pentru a avea o discuție cu dumnealui, dar a ținut neapărat să-mi “demonstreze” că nu există. Doream să mă plâng, ca jurnalist, de comunicarea mea cu biroul de presa. Că există informații incomplete în comunicatele pe care instituția le oferă, că la multe informații pe care le aflăm ni se răspunde că nu se confirmă, ulterior, chiar la câteva zile distanță, apar în comunicatele instituției. Doream să înțeleagă domnul comandant că o comunicare înseamnă un dialog. Din păcate, au înțeles cei de la IPJ Gorj că trebuie să restricționeze grupul, în sensul de a nu permite întrebări din partea jurnaliștilor. În aceste condiții, am decis să nu mai fac parte din grupul de comunicare al IPJ Gorj. Comunicatele lor le găsesc pe site” a transmis și Gabriela Mladin, jurnalist cu vechime în presa din Gorj dar și cea centrală.

Jurnaliștii sunt deciși să ceară explicații!

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.