Începe depunerea cererilor unice pentru obţinerea subvenților APIA

0
27

În perioada 2 martie – 15 mai 2020, începe depunerea cererile Unice de Plată la Centrele judeţene/locale APIA şi la Centrul Municipiului Bucureşti pentru a putea beneficia de subvenţii. Fermierii trebuie să depună la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe, potrivit agrointel.ro. Fiecare fermier va trebui să se prezinte la sediul instituţiei la ora şi data la care sunt programaţi conform invitaţiei primate pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor.

În Campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.
Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.
Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală/ ajutoarelor naţionale fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.
Pentru a beneficia de subvenţii, solicitanţii (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului conform art.5 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări și completări.
Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, pot fi consultate la centrele județene/locale ale APIA și pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro și www.pndr.ro.
Articolul complet aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns