Înălțarea Sfintei Cruci pe 14 septembrie la Muzeul Crucilor de la Măceşu

0
67

Înălțarea Sfintei Cruci, celebrată în fiecare an pe 14 septembrie este o mare sărbătoare creștin ortodoxă. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj marchează ca în fiecare an această sărbătoare.

Sâmbătă 14 septembrie 2019 începând cu ora 08.00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti, organizează la Muzeul Crucilor de la Măceşu o ceremonie prilejuită de sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci.
Cu acest prilej se va amplasa o cruce de pomenire pentru Pompiliu Marcea, critic și istoric literar român, specialist în operele lui Ioan Slavici, Mihail Sadoveanu și Alexandru Sahia.
Pe 13 septembrie 2013 a fost inaugurată secţia interioară a Muzeului Crucilor, de la Măceșu, care adăposteşte numeroase cruci de diferite tipologii: cruci de pomenire, cruci de căpătâi, cruci pentru iertarea păcatelor, dar şi altele.
Cei interesați să participe la eveniment, dar și să viziteze muzeul sunt așteptați sâmbătă 14 septembrie 2019 începând cu ora 08.00 la Muzeul de la Măceșu.
Articolul integral aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns