Ia-ţi energie din sucuri naturale

0
178

Energia necesară pentru a face faţă cu brio problemelor de peste zi o poţi găsi într-un pahar cu suc natural. Nu e deloc greu de preparat şi ai multe beneficii de pe urma lui: te ajută să elimini oboseala şi să-ţi recapeţi pofta de viaţă, îţi hrăneşte organismul şi ţi-l şi detoxifică.

Suc de portocale: Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Ingrediente: 2-3 portocale, coaja rasă de la o portocală, 1 lingură ulei de in, 200 ml iaurt (opţional).

Suc de spanac: Spanacul oferă energie, întrucât este bogat în fier, calciu, beta-caroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Ingrediente: 200 g spanac, 200 g ţelină se mixează într-un blender şi se adaugă apă.

Suc de cătină: Cătina este energizantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor şi ajută la refacerea organismului în condiţii de surmenaj/convalescenţă. Sucul de cătină se poate combina cu suc de morcovi şi de grepfruit.

Suc de ananas: Pentru energizare, se recomandă un suc dintr-o jumătate de ananas, o linguriţă de mentă mărunţită, o lingură de suc de lămâie şi apă. Ingredientele se amestecă în blender şi sucul se bea proaspăt.

Suc de lămâie: Pentru o creştere a energiei, dar şi a imunităţii, preparaţi un suc din 2 lămâi, 1 lime, 1 banană, apă. O altă reţetă recomandată: 2 mere verzi, 1 lămâie verde/lime, frunze de mentă, apă. Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează.

Suc de ghimbir: Ghimbirul este un aliat puternic al imunităţii şi are proprietăţi de activare a metabolismului, fiind un foarte bun energizant. Puteţi încerca următoarea reţetă: într-un blender adaugaţi 1 rizom de ghimbir, 1 lămâie, 1-2 mere, apă şi obţineţi un suc tămăduitor.

Suc de rodii: Rodiile sunt o sursă importantă de antioxidanţi, având proprietăţi anticancerigene şi reglând nivelul de colesterol. Vă recomandăm următoarele reţete: suc de rodii şi banană, suc de rodii şi afine, suc combinat: 1 rodie, 1-2 banane, 100 g afine, fulgi de ovăz, apă.

Suc de struguri: Se obţine din struguri, cu tot cu seminţe. Are un puternic efect antioxidant, detoxifiant şi energizant. Antioxidanţii din strugurii negri împiedică dezvoltarea tumorilor, protejează de bolile cardiovasculare.

Suc de roşii, portocale şi lămâie: Vă prezentăm o reţetă energizantă şi vitaminizantă, realizată cu ajutorul blenderului: 1-2 roşii, 1 portocală,1 măr, jumătate de lămâie, coajă rasă de portocală/lămâie, apă şi miere, potrivit www.garbo.ro.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.