Hotel transformat de Mănăstirea Tismana în cămin pentru bătrâni

0
40

Hotelul pe care Mănăstirea Tismana îl deține în apropierea lăcașului de cult ar putea să fie transformat în centru pentru îngrijirea bătrânilor. În prezent sunt efectuate o serie de lucrări de renovare.

Primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu, a precizat că amenajările care sunt efectuate îl determină să creadă că unitatea de cazare va fi transformată în cămin de bătrâni: „Hotelul a intrat în reparaţii. Se pare că din cauza faptului că este considerat ineficient de către mănăstire, va fi transformat şi va avea o altă destinaţie. Cred că modificarea pe care am văzut-o în autorizaţiile care s-au solicitat mă îndreaptă spre ideea că acolo va fi aşezământ social pentru îngrijirea bătrânilor. S-ar putea crea câteva locuri de muncă bune“.

„Se fac modernizări în structura camerelor“

Ionuţ Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, a spus doar că lucrările de modernizare au început și că ulterior se va stabilit destinația clădirii: „Unitatea este în proces de renovare. Lucrurile sunt de natură administrative. Se fac modernizări în structura camerelor şi în cea de dotări. Se lucrează acolo. Deocamdată suntem în faza lucrărilor de modernizare şi până când nu se va aduce la zi cu dotările necesare nu ne putem exprima cu privire la direcţia care o va avea“.

Spațiile de cazare nu sunt deschise pe toată perioada anului

Spațiile de cazare din Tismana nu sunt deschise în permanență, astfel încât se ajunge în situația ca turiștii să nu aibă unde să se cazeze. „Doar pe axa principală sunt patru pensiuni. Problema este că managementul acestor pensiuni nu este cel dorit de turişti, pentru că este inconstant. Sunt perioade ale anului în care se găseşte ceea ce caută turistul şi sunt perioade în care unităţile de cazare sunt închise, pentru că proprietarii consideră că nu sunt rentabile. Am avut recent trista situaţie în care un grup de 240 de persoane, copii şi tineri, care ar fi venit în Tismana cu festivalul Şcolilor Populare de Artă nu le-am putut asigura cazare şi masă în Tismana , pentru că nu există acea capacitate de primite. Avem un investitor din Reşiţa legat de Tismana prin soţia sa care va deschide o pensiune deosebită, cu un restaurant de 250 de locuri“, a precizat primarul Marian Slivilescu.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns