HABERLER: Costul forței de muncă a crescut în UE în al doilea trimestru

0
5

Costul pe oră al forței de muncă la nivelul Uniunii Europene a crescut în al doilea trimestru cu 4,1% față de perioada similară a anului trecut, pe fondul aplicării pe scară largă a măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Oficiul European de Statistică (Eurostat) a publicat datele referitoare la costul forței de muncă în Uniunea europeană și la nivelul țărilor membre ale Zonei Euro.

Astfel, la nivelul celor 19 state membre ale Zonei Euro, costul pe oră al forței de muncă a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 4,2% față de perioada similară a anului trecut.

La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, costul pe oră al forței de muncă a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 4,1% față de perioada similară a anului trecut.

Dintre țările Uniunii Europene, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în România (16,1%), Portugalia (13,5%), Lituania (12,4%) și Ungaria (12,2%). Creșterea a fost de 5,1% în Germania, 2,2% în Franța, 8,6% în Spania și 2,8% în Italia.

Sursă Agenția Anatolia

Traducere Florin Matei, RADOR

Original Article

Lasă un răspuns