Guvernul, obligat să dubleze alocațiile copiilor

0
13

Guvernul Orban este obligat să majoreze alocațiile copiilor, deși inițial a declarat că nu sunt bani. Curtea Constituţională este cea care a stabilit că Executivul trebuie să crească sumele cuvenite lunar copiilor.

Legea prin care se majorau alocaţiile a fost iniţiată de parlamentarii PSD, votată încă de anul trecut şi ar fi trebuit să intre în vigoare de la începutul anului. Atunci, premierul Ludovic Orban, dar şi preşedintele, au anunţat că îşi doresc măsura, dar că aplicarea acesteia ar duce la creşterea deficitului şi ar scoate din bugetul de stat aproximativ 6 miliarde de lei.

”Copiii au câștigat, PNL a pierdut! Curtea Constituțională a României a hotărât că Legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, propusă de PSD și votată de Parlament, trebuie pusă în aplicare fără întârziere”, a declarat presedintele PSD Gorj, Mihai Weber.

Legea se află acum pe masa lui Klaus Iohannis, care are 20 de zile la dispoziție ca să promulge textul. Din acel moment copiilor de până la 18 ani ar trebui să le intre în conturi 300 de lei în loc de 150 de lei.

Articolul Guvernul, obligat să dubleze alocațiile copiilor apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.