Guvernarea USR va declara Gorjul ”zonă specială”

0
93

Guvernarea USR va declara Gorjul ”zonă specială” în care investitorii vor primi facilități fiscale. În plus, USR își propune introducerea României în Alianța Bateriilor, ceea ce ar duce la redeschiderea minei de grafit de la Baia de Fier, abandonată în urmă cu 25 de ani. Astăzi, grafitul este una dintre cele mai căutate materii prime în industria producătoare de baterii.

Sunt promisiuni pe care liderii USR le fac în pragul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Într-un interviu pentru Radio Infinit, deputatul Cristina Prună, vicelider al grupului parlamentar USR, vine cu precizări, după ce Dan Barna a fost acuzat, în urma vizitei de la Târgu-Jiu, că vrea să închidă mineritul.

Cristina Prună cataloghează drept ”minciuni grosolane” afirmațiile că USR urmărește închiderea carierelor miniere. Din contră, spune deputatul, cei de la PSD și ALDE au cerut conducerii CE Oltenia să explice cum poate fi încetată activitatea carierelor.

Prună spune că există fonduri europene care pot fi accesate pentru investiții în modernizarea capacităților CE Oltenia și trecerea unor grupuri pe gaze, lucru pe care-l cunosc atât cei din Ministerul Energiei cât și conducerea companiei de la Târgu-Jiu.

Printr-un mesaj publicat pe pagina de socializare, Cristina Prună îi transmite managerului CE Oltenia, Sorin Boza, că USR înțelege ce înseamnă mineritul și că se gândește la soarta celor peste 13.000 de angajați.

Prună critică, din nou, proiectul PSD prin care CE Oltenia ar fi trebuit scutit de plata certificatelor verzi pe energia consumată în cariere. Spune că n-a fost bine întocmit.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns