Gorjeni, de astăzi veţi putea fi avertizaţi în cazul producerii unei situaţii de urgenţă

0
114

Portalul ro-alert.ro menit să informeze populaţia privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă a fost lansat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne. Sistemul va fi testat la nivel naţional, începând de astăzi iar apoi va deveni operaţional, urmând să fie folosit doar în situaţii grave, precum fenomene meteo extreme, inundaţii, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

,, Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare. Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni:
• Prezentarea sistemului RO-ALERT
• Configurare telefon
• Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast
• Întrebări frecvente
• Instalează aplicația DSU
• Contact

Secțiunea „Configurare telefon” asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România.

Pentru acest sistem nu este nevoie de un telefon performant, deoarece mesajele se primesc şi pe telefoanele vechi.

,,Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori. Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului”, au comunicat reprezentanţii ISU Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns