Gorj: Un bărbat în scaun cu rotile renunță la cariera în muzică din cauza legislației

0
1139

Renunță la pasiunea de-o viață din cauza legislației care interzice cumularea unui venit cu pensia de urmaș/invaliditate.

Un bărbat în scaun cu rotile din Gorj este pus în situația de a renunța la cariera în muzică, de numai puțin de 20 de ani. Legislația nu le dă voie persoanelor cu dizabilități să aibă venituri din alte activități și să primească și pensie.

Robert Gavrilescu este un bărbat de 43 de ani cu care destinul nu a fost prea blând. Un vaccin făcut greșit l-a condamnat pe bărbat la o viață chinuită, în scaun cu rotile. Acesta are, de aproape 20 de ani, ca pasiune muzica. Orga și pianul fiind parte din viața sa.

Legea, prin care fiscul obligă toți artiștii să-și declare veniturile, l-a trimis și pe el să ceară lămuriri la ANAF. Ar vrea să plătescă impozit statului pentru câștigurile din muzică însă legislația prevede ca persoanele cu handicap, gradul I, să nu obțină venituri suplimentare, dacă vor să mai primească pensie de la stat.

”Legislația nu mă lasă, sau dacă mă lasă, îmi pune condiția să renunț la pensia de 640 lei”.

Robert a ales pensia, fiind un venit sigur, dar speră toți ca legislația să se schimbe în favoarea celor ca el.

 

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.