Gorj: ITM a aplicat 42 de sancțiuni în cuantum de 190.000 lei

0
65

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 06-17 noiembrie 2023 un număr de 70 controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât și domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale în cuantum de 190.000 lei și dispuse 174 măsuri obligatorii de intrare în legalitate.

George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: „Având în vedere gravitatea ultimelor evenimente de muncă înregistrate la nivelul județului Gorj, atragem atenția atât angajatorilor, cât și salariaților acestora să respecte cu strictețe prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și de monitorizare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă dispuse în controalele anterioare. Totodată, reamintim faptul că măsurile trasate nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate”.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.