Germania a devenit cea mai mare țară din Uniunea Europeană care a legalizat canabisul în scop recreativ

0
21

Germania a devenit, începând de luni, cea mai mare țară din Uniunea Europeană care a legalizat canabisul în scop recreativ, în pofida obiecțiilor vehemente ale politicienilor din Opoziție și ale asociațiilor medicale.

Germania a legalizat cannabisul în scop recreațional, după ce un proiect de lege propus de partidul de guvernământ a fost aprobat de Camera Superioară a Parlamentului de la Berlin. Noua lege le permite adulților să dețină până la 25 de grame de cannabis pentru uz personal, precum și să cultive în propria locuință până la trei plante de cannabis, cu o limită de 50 de grame. În schimb, consumul de marijuana va fi interzis în școli, centre sportive și alte instituții pentru minori, pe o rază de 100 de metri de acestea, scrie euronews.ro

Legea privind dezincriminarea consumului de canabis pentru uz personal a generat dezbateri în Germania, referitoare la accesul facil la drog. Guvernul de la Berlin susține că legalizarea canabisului în scop recreațional va afecta piața neagră a drogurilor și va diminua răspândirea de canabis contaminat, ceea ce va duce la protejarea tinerilor. Au existat, însă, și critici cu privire la impactul acestei măsuri asupra tinerilor.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.