Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani, în urma unui AVC

0
147

România a pierdut una dintre cele mai emblematice voci ale muzicii pop. Celebrul artist Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Vestea tragică a fost anunțată de prietenul și colaboratorul său de o viață, compozitorul Ionel Tudor, care a transmis un mesaj emoționant în memoria artistului:

“Ai plecat, Gabi, și ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori, ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultători (‘Noapte albastră’, ‘Te rog, domnișoară, nu pleca’, ‘Și va mai trece-o noapte’, ‘Viața e un cazino’, ‘Să nu ne spunem adio’, ‘Poate că da, poate că nu’ etc). Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita! Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină!”, a scris Ionel Tudor.

Un artist de referință

Gabriel Cotabiță a marcat generații întregi cu vocea sa unică și cu piesele care au devenit adevărate hituri. Cariera sa a fost una impresionantă, debutând în anii ’70 și continuând să cucerească inimile publicului prin talentul său incontestabil și prezența carismatică pe scenă.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiță a colaborat cu mari nume ale muzicii românești, lăsând în urmă un repertoriu impresionant, încărcat de emoție și amintiri pentru fanii săi.

Comunitatea artistică, în doliu

Vestea morții sale a provocat un val de reacții emoționante din partea colegilor de breaslă și a admiratorilor. Gabriel Cotabiță nu a fost doar un cântăreț, ci și un mentor pentru tinerii artiști, un promotor al muzicii autentice și o voce inconfundabilă care va rămâne în istoria muzicii românești.

Odihnește-te în pace, Gabriel Cotabiță! Moștenirea ta muzicală va dăinui!

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.