Fost om de afaceri din Târgu Jiu, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru împușcarea soțului fostei neveste

0
449

Petre Stăncioi a fost condamnat de Tribunalul Gorj la 22 de ani de închisoare pentru că, în urmă cu un an, l-a împușcat pe soțul fostei sale neveste.

„Condamnă inculpatul Stăncioi Petre la pedeapsa de 17 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, raportat la tentativă de omor calificat. (…) condamnă inculpatul Stăncioi Petre la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu în variantă agravată. Condamnă inculpatul Stăncioi Petre la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (…) condamnă inculpatul Stăncioi Petre la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept. (…) „În baza art. 43 alin. 2 Cod penal, adaugă pedeapsa rezultată de 20 ani închisoare la pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 717/22.05.2023 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu în dosarul nr. 744/318/2023, definitivă prin decizia penală nr. 1402/14.07.2023 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, rezultând în final pedeapsa de 22 ani închisoare”, se arată în decizia Tribunalului Gorj, care nu este definitivă.

În plus, Petre Stăncioi trebuie să plătească daune morale de 20.000 de euro către victimele sale.

Răzbunare pe fosta soție

Pe 14 iulie anul trecut, Petre Stăncioi s-a răzbunat pe fosta soție, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru șantajarea acesteia în legătură cu un teren rămas în urma divorțului. Aproape de miezul nopții, el a mers la locuința fostei neveste din comuna Turcinești și l-a împușcat pe soțul acesteia în picioare și abdomen, apoi a fugit și s-a ascuns în pădure. A fost căutat inclusiv cu elicopterul MAI, care a survolat municipiul Târgu Jiu timp de câteva zile. Stăncioi a fost prins în apropiere de râul Jiu, în zona Iezureni.

Stăncioi a fost un om de afaceri important, deținând un club de noapte în Târgu Jiu, care a fost închis de autorități. În semn de răzbunare, el a incendiat mașinile unor șefi de atunci din Poliție.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.