Festivalul Internațional de Folclor – ”Întoarcerea românilor acasă”

0
99

A început Festivalul Internațional de Folclor. Ediția cu numărul a XVI-a se va desfășura sub egida ”Întoarcerea românilor acasă”, în perioada 20-24 august 2018, la Târgu Jiu. Vor evolua pe scenă 7 ansambluri folclorice din: Bulgaria, Republica Moldova (Ungheni, Călărași, Sângerei), Serbia și Ucraina.

Municipiul Târgu Jiu îmbrăcă straie de sărbătoare. Centrul orașului va răsuna din nou grație Festivalului Internațional de Folclor. Aseară a avut loc deschiderea oficială a evenimnetului. Ca de fiecare dată târgujienii aflați pe centrul pietonal au luat parte la Parada formaţiilor participante la Festival. Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu a fost gazdă a evenimentului, a avut loc intonarea de către Fanfara “Armonia” a Imnului National şi a Imnului Municipiului Tg-Jiu, intonarea imnurilor naționale şi înălțarea drapelelor ţărilor participante. Pe rând autoritățile au luat cuvântul transmitând cuvinte de „Bine ati venit” oaspeților. „Toate formțiile sunt de români de-ai nostri dincolo de hotarurile României. Putem vorbi despre întoarcerea acasă a românilor sau „Acasă la Brâncuși”. Românii nostri vin cu prilejul acestui festival acasă”, a declarat organizatorul, Gheorghe Porumbel directorul Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”.

Doina Gorjului dă tonul

Pentru ediția de anul acesta organizatorii au luat decizia ca fiecare seară de spectacol să fie deschisă de către soliștii de la Doina Gorjului. Aseară Olguța Berbec și Marian Medregoniu au ridicat publicul în picioare. „Ca o noutate, fiecare seară de recital va fi deschisă de membrii Doina Gorjului. După un program prestabilit vor evolua și soliștii locali. În ceea ce privește bugetul avem undeva în jur de 200 mii de lei-contribuția Consiliului Județean Gorj și 30 mii de lei din partea primăriei municipiului Târgu Jiu și Consiliul Local”, a mai declarat Porumbel.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns