Festival interjudețean de muzică lăutărească

0
56

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează „Festivalul interjudețean de muzică lăutărească Gena Bârsan” 28 august 2020 online

Acesta se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular.

Din dorința de a continua tradiția unui festival care se desfășoară la Târgu Cărbunești, pentru prima dată în istoria sa, evenimentul se va desfåșura on-line, după un Regulament special.

SECȚIUNILE FESTIVALULUI

  1. tarafuri
  2. rapsozi

CONDIȚII DE PARTICIPARE

– Festivalul – concurs este deschis tarafurilor și rapsozilor. Fiecare județ invitat poate participa cu un singur taraf și 2 rapsozi.

– Componența tarafului va fi următoarea: vioară sau fluier, braci, chitară, bas (3-5 persoane).

– Nu se admit în concurs instrumente electronice.

– Fiecare taraf poate prezenta în concurs, pe lângă programul tarafului – care nu poate depăși 10 min. și 1-2 rapsozi.

– Un instrumentist nu poate face parte din mai multe tarafuri.

– Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă și un cântec de joc.

– Costumul popular este obligatoriu.

DESFĂȘURARE

Concursul se desfășoară în data de 28 august 2020, online, pe pagina CJCPCT GORJ

Înscrierea pe secțiuni se face la CJCPCT GORJ până în data de 26 august 2020, pe adresa de email [email protected]; sau la Emilia Drågotoiu Nanu, tel. 0724.589.018 și pe mail [email protected], Andreea David, tel 0761.066.739 si pe mail [email protected] În data de 27 august 2020 va avea loc jurizarea, urmând ca pe 28 august 2020 să fie anuntați câștigătorii.

PREMII

Situația actuală presupunând angajarea cu precauțiune a cheltuielilor pe manifestări culturale, bugetul Festivalului va fi unul diminuat față de edițiile trecute, premiile fiind acordate de CJCPCT Gorj.

Tarafurile participante dar și rapsozii vor trimite pe adresa de mail [email protected] și [email protected] repertoriul de participare în format digital video, calitate minimă 720p, cu o calitate video bună, realizat recent (imagine încadrată bine, fără a fi mișcată, sunet clar, ținută corespunzătoare).

Organizatorii vor transmite participanților diploma care va certifica performanța obținută la aceasta ediție a Festivalului. Juriul va fi alcåtuit din personalitåți ale culturii populare din județul Gorj.

Gena Bârsan, a fost o cunoscută interpretă de muzică lăutărească din Gorj. Artista a întreprins de-a lungul carierei sale numeroase turnee în țară, cu Taraful Gorjului, cântând alături de artista Maria Tănase, dar și de ale soliste renumite din județ cum ar fi Maria Lătărețu și Lia Bobirci. Cunoscuta lăutăreasă din Gorj este renumită pentru aparițiile sale la nunțile, botezurile, bâlciurile, hramurile, aniversările și nedeile din Gorj și Dolj, dar și cu orchestra „Taraful Gorjului”, condusă de dirijorul Nicolae Novac.

Articolul Festival interjudețean de muzică lăutărească apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns