Fermier din Crușeț și doi foști funcționari din APIA Gorj, condamnați pentru falsuri si subvenții acordate ilegal

0
5

Un fermier din Crușeț și un fost șef din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Gorj au fost condamnați definitiv, joi, de Curtea de Apel Craiova. Vasile Toma a primit o condamnare de patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de fals și uz de fals, acesta folosind o serie de documente false pentru a obține subvenții de la APIA.

Fostul șef al centrului de la Bârsești al APIA, Zamfir Pirici, a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni cu un termen de supraveghere de 2 ani și cu obligația de a presta muncă în folosul comunității la Arcani. Victor Hâncu, un alșt fost funcționar din APIA, a fost condamant trei ani de închisoare cu trei ani termen de supraveghere.

De asemenea, fostul primar al comunei Robănești, din județul Dolj, a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare, cu obligația să presteze muncă în folosul comunității la primăria pe care a condus-o. Fostul secretar al comunei Crușeț, Bogdan Nicola, a fost achitat de acuzațiile care i-au fost aduse. Inculpații din acest dosar penal au fost trimiși în judecată de DNA.

„Obligă în solidar inculpaţii Toma Vasile, Hîncu Victor şi inculpata persoană juridică SC Gardentomy SRL Cruşet, la plata sumei de 117.246,07 lei, iar inculpatul Pirici Zamfir în măsura sumei de 62.192,23 lei, în solidar cu inculpaţii Toma Vasile, Hîncu Victor şi inculpata persoană juridică SC Gardentomy SRL Cruşet, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției de Plăți şi Intervenții pentru Agricultură, la care se adaugă dobânda legală(…)Obligă inculpatul Pirici Zamfir la plata sumei de 25.000, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat în faza de urmărire penală (20.000 de lei) şi în faza de judecată (5.000 de lei). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Nicola Bogdan la plata sumei de 2000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

Articolul Fermier din Crușeț și doi foști funcționari din APIA Gorj, condamnați pentru falsuri si subvenții acordate ilegal apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns