Expoziție specială, vernisată la Muzeul Județean. Picturi realizate cu cuțitul de bucătărie

0
19

O expoziție inedită a fost vernisată, ieri seara, la Muzeul Județean de Istorie. Această cuprinde lucrări pe bază de lână și picturi realizate în stilul expresionism abstract. Expoziția poartă denumirea „Revelațiile durerii (după Cioran)“. Autoarea este Oana Tudose, care se află la prima expoziție. „A fost nevoie de puțin curaj ca să merg pe partea de artă vizuală și să merg în direcția asta. A fost o perioadă mai grea și puțin mai ciudată în Olanda în care nu îmi găseam locul, nici acolo și nici aici. Din perioada respectivă am ieșit cu această tehnică de pictură când am pictat numai în cuțite de bucătărie sau de pictură. Tăiam pânză și lucram în tonuri foarte închise, pentru că asta simțeam în acel timp. Momentele respective le-am redat prin tehnică și cromatică“, ne-a spus Oana Tudose.

A urmat Master în Olanda

Oana Tudose este absolventă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, secția Arhitectură. Artista și-a continuat studiile în cadrul Facultății de Arhitectură „Ion Mincu”, secția Arhitectură de Interior. În 2013 a absolvit Masteratul în Arhitectură de Interior și Retail Design, în cadrul Institutului „Piet Zwart“, parte din Academia Willem de Kooning din Rotterdam.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns