Expoziție de picturi nonfigurative

0
170

O expoziție de picturi nonfigurative realizate de artiștii prezenți în cele 29 de ediții ale GORJFEST va fi vernisată joi 11 aprilie 2019 în sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Curatorul expoziției Teodor Dădălău a adunat cele mai frumoase și interesante lucrări într-o expoziție din aproape 40 de pânze. Cele mai multe lucrări reflectă o maturitate artistică, o trecere de la realism la abstracționism.

Dacă până acum ați putut admira lucrări realizate în timpul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GORJFEST reprezentând “Peisajul” și „Portretul”, iată că acum Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită la vernisarea unei expoziții care creează un nou univers, multidimensional. E o viziune interesantă în foarte multe lucrări, o viziune abstractă, dar totodată foarte aproape de noi.

Lucrările realizate în ulei pe pânză au fost calificate de criticii de artă prezenți la cele 29 de ediții GORJFEST drept imagini de abstracționism pur. În sala “Florin Isuf” vor fi expuse lucrări realizate de artiști din Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria, Olanda, Israel, Republica Moldova și România.

Expoziția este deschisă timp de o săptămână. Intrarea este liberă. Toți gorjenii sunt așteptați așadar la o expoziție foarte frumoasă și foarte rară, pentru că puțini pictori sunt înzestrați cu măiestrie și curaj în ceea ce fac.
Sursa aici

Lasă un răspuns