Expoziție cu lucrări realizate de persoanele cu handicap, în în Parcul Central

0
78

24 de elevi de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, coordonați de prof. Vasilica Tomulescu și inf. Andreea Manică, au demarat o campanie de informare și promovare a unui proiect de succes realizat la inițiativa Primăriei Municipiului Tg-Jiu, prin fonduri europene, Centrul de zi Christian – asistență pentru persoanele tinere şi adulte cu handicap.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. La această ediție, elevii sunt invitați să identifice și să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ și să realizeze o campanie de promovare a acestuia. Eechipa Euroscola din cadrul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, a organizat în data de 8 august 2018, în Parcul Central Tg-Jiu, o amplă expoziție de fotografie, desene și informații, intitulată „Să îl cunoaștem pe “Christian”.

„Câteva dintre obiectivele acestei campanii și ale expoziției organizate vizează informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la avantajele obținute de comunitatea locală prin proiectul realizat din fonduri europene, Centrul de zi Christian, promovarea participării active a persoanelor cu handicap în viața comunității locale, crearea unei autonomii a individului astfel încât să fie sigur pe propria viață și implicit îmbunătățirea calității și ridicarea serviciilor sociale la standarde europene”, a declarat prof. Vasilica Tomulescu, unul dintre coordonatorii proiectului Euroscola din cadrul CNET.

„Am cunoscut oameni minunați“

La această expoziție au participat alături de echipa Euroscola, reprezentanți și beneficiari ai Centrului de zi Christian, cadre didactice și elevi de la instituțiile școlare partenere în această campanie, dar și alți cetățeni ai comunității locale.

„Împreună cu colegii am confecționat panouri ce conțin imagini și informații despre beneficiile aduse comunității locale prin implementarea unor proiecte din fonduri europene, despre Centrul de zi Christian, atât din exterior, cât și din interior. Am realizat și am distribuit afișe, cărți de vizită, pliante cu informații despre campania de promovare pe care o demarăm la nivelul localității.”, a declarat Miruna Borcan, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET.

Teodora Osiac, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET, a spus au fost prezentate în cadrul expoziției diverse lucrări realizate de către persoanele cu handicap: „De când am început această campanie, am întâlnit și am cunoscut oameni minunați la Centrul de zi Christian. Prin bunăvoința acestora, am reușit să prezentăm în cadrul expoziției diverse picturi, obiecte origami, articole din lemn, toate confecționate chiar de persoane cu handicap în cadrul activităților desfășurate la Centrul de zi Christian”.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns