Europa, pe punctul de a fi lovită de al doilea val de COVID-19. Avertismentul oficialilor UE

0
15

Dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), este de părere că perspectiva unui al doilea val de infecţie cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Întrebarea este când şi cât de mare va fi acest val. Aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere. Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei – ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil – virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie. Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon, fost consilier al guvernului german, potrivit Mediafax.

Dr. Andrea Ammon, care a lucrat prin diferite niveluri de birocraţie medicală pentru a deveni director ECDC, a anunţat la începutul acestei luni că, începând cu 2 mai, Europa, în ansamblu, a trecut de apogeul infecţiilor cu noul coronavirus.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI.

Conform datelor ECDC, în UE şi Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda au murit, până în prezent, peste 158.130 de persoane din cauza COVID-19.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.