Energeticienii din Craiova au protestat în Piața Prefecturii din Bănie

0
7

Membri ai sindicatelor din SE Craiova II și SE Ișalnița au ieșit și ei în stradă, ieri, în Piață Prefecturii din județul vecin, Dolj, pentru a susține proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare. Este vorba de proiectul de lege a doi parlamentari din Hunedoara care stabilește că energeticienii și minerii să iasă la pensie mai devreme cu 13 ani. De aproape două săptămâni și salariații CEO din Gorj protestează în aceiași maniera pentru ca proiectul în cauză să treacă prin votul parlamentarilor. Deja PSD și-a anunțat susținere pentru proiect, dar și USR și chiar UDMR. Liberalii din Gorj au anunțat că proiectul ar fi neconstituțional și s-a sugerat sa se depună amendamente la acesta, lucru făcut deja.

În Craiova se va protesta și astăzi în aceiași manieră, reducerea vârstei de pensionare pentru personalul din sistemul energetic și minier, deja bolnav și îmbătrânit.

În Gorj, un miner s-a așezat în genunchi în Piața Prefecturii pentru a le atrage atenția colegilor că acesta este ultimul tren pentru mulți dintre ei.

Planul de restructurare al CEO impune reduceri drastice de personal, fapt care va afecta județul și mii dintre actualii salariați.

Tag-urifeatured


Sursa aici

Lasă un răspuns