Ecaterina Teodoroiu comemorată la Rovinari

0
52

Pe 14 ianuarie 2020, elevii Școlii Gimnaziale Numărul 3 din Rovinari au comemorat împlinirea a 126 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, cunoscută în istorie și sub numele ,,Eroina de la Jiu”.

Povestea de viață a sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu este absolut remarcabilă, fiind percepută în istorie ca o româncă ce a redefinit curajul, prin faptele de vitejie de care a dat dovadă în timpul Primului Război Mondial, s-a sacrificat eroic în bătălia de la Mărășești, aflându-se în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române. ,,Înainte, băieți, nu vă lăsați, sunteți cu mine!”, au fost ultimele ei vorbe către plutonul pe care îl comanda.

Activitățile desfășurate au fost coordonate de către profesorul Laura-Maria Gheorghiță – Schipor, profeosor învățământ primar Maria Borugă, profesor învățământ primar Ayda-Roxana Bîrsan, profesor învățământ primar Elena Mihaela Chinde și profesor Adrian Popescu.

„Faptele de vitejie ale eroinei au fost prezentate în format PPT, elevii au lecturat «Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu» din «Povestiri istorice» de Dumitru Almaș și au urmărit secvențe din filmul istoric «Ecaterina Teodoroiu», regizat de Dinu Cocea, după un scenariu de Mihai Opriș și Vasile Chiriță. Astfel, elevii cultivându-și sentimente de admirație și recunoștință față eroii neamului care și-au jertfit viața pentru apărarea pământului străbun”, ne-a declarat Maria Morugă, profesor învățământ primar.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.