Dosar penal după doar o zi de la deschiderea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“. Se verifică executarea lucrărilor de renovare

0
68

Poliţiştii verifică dacă lucrările efectuate aveau nevoie de autorizaţie

După doar o zi de la deschiderea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“ în municipiul Târgu Jiu, poliţiştii gorjeni s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru realizarea de lucrări fără autorizaţie la o clădire monument istoric.

Poliţiştii s-au autosesizat, după ce, în spaţiul public au apărut o serie de informaţii cu privire la realizarea unor lucrări de reparaţie fără autorizaţiile necesare în cazul unui monument istoric.

„Lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru executare de lucrări fără autorizaţie de construire“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Denisa Şuţă, directorul interimar al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, a spus că s-au făcut lucrări de igienizare care nu necesitau vreo autorizaţie.

Sediul muzeului se află în casa Barbu Gănescu, consutruită în secolul al-XIX-lea, care se află în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu Jiu. În acest imobil a stat marele sculptor Constantin Brâncuşi pe perioada în care a lucrat la realizarea Ansamblului „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu.

Muzeul nu are exponate proprii

Muzeul a fost deschis miercuri, 19 februarie, chiar de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, când s-a sărbătorit 144 de ani de la naşterea marelui sculptor. Stabilimentul este impropriu denumit muzeu, pentru că nu deţine nici măcar un exponat propriu, iar vizitatorii nu prea au ce să vadă. La inaugurare aşa-zisului muzeu a fost vernisată o expoziţie cu fotografii împrumutate, care după două săptămâni vor fi luate: „Este vorba de fotografii documentare din Colecţia Centrului Pompidou donate Muzeului Naţional de Artă al României şi alte 32 de fotografii document din arhiva inginerului Georgescu Gorjean, care au fost donate Centrului «Constantin Brâncuşi» de la Târgu Jiu de către doamna Sorana Georgescu Gorjean“, a spus Denisa Şuţă, directoarea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, care este şi singurul angajat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns