Doctorițe cercetate disciplinar din cauza unghiilor lungi

0
42

18 cadre medicale de la Institutul Marius Nasta trebuie să dea explicații în comisia de disciplină, din cauza unghiilor lungi, date cu ojă sau cu gel. Este vorba despre asistente, infirmiere și doctorițe rezidente. Legislația le interzice să poarte unghii lungi, pentru că igiena mâinilor nu poate fi făcută corect în aceste condiții și favorizează răspândirea infecțiilor nosocomiale. Cu toate acestea, cele 18 cadre medicale refuză să își taie unghiile. Marius Nasta nu e singurul spital la care există această problemă.

În spitale trebuie făcute, periodic, controale pentru igiena mâinilor personalului medical. Măsura ajută la evitarea răspândirii infecțiilor nosocomiale.

Beatrice Mahler, manager Institutul „Marius Nasta”: Eu cred că regulile în momentul în care depui dosarul la medicină, trebuie să știi că a fi medic înseamnă o viață fără manichiură colorată, unghii false…

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase: S-a demonstrat din studii că unghiile false întrețin aceste infecții într-o măsură mult mai mare, pentru că e greu să asiguri igiena, uneori chiar imposibil. Dacă sunt și unghii false, cu atât e mai greu.

Potrivit legislației în privința igienei mâinilor, personalului medical îi este interzisă purtarea inelelor, brățărilor, ceasurilor sau a altor bijuterii și, de asemenea, este interzisă purtarea unghiilor lungi, lăcuite sau artificiale.

În urma controlului, 10 doctorițe rezidente și 8 infirmiere și asistente vor fi cercetate în comisia de disciplină a spitalului, scrie digi24.ro.

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns