Dispensar cu dotări de ultimă generație în cea mai mică localitate din Gorj

0
5

Vești bune pentru localnicii din comuna gorjeană Arcani. În comună, a fost construit de la zero unul dintre cele mai moderne dispensare din județ. Investiția s-a ridicat la un milion de lei și, în curând, oamenii vor putea fi tratați în noul centru medical.

Aici vor fi cabinete medicale ce vor fi atribuite medicilor de familie care vor dori să meargă în Arcani, dar și un cabinet stomatologic. Toate sunt dotate cu aparatură de ultimă generație. Clădirea a fost ridicată de la zero, în centrul comunei. “Este o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe care am încheiat-o anul trecut. Acum suntem în procedura de atribuire către cabinetele medicale a spațiilor și sperăm ca după ce dumnealor își autorizează cabinetele să înceapă să funcționeze. Avem dotările la dispensar. Este o clădire nouă, realizată de la zero și am dotat fiecare cabinet medical cu toată aparatura necesară în urma discuțiilor cu DSP, Casa de Asigurări și cu medicii”, a declarat primarul din Arcani, Dan Coiculescu.

Având o populație îmbătrânită cum întâlnim, de altfel, peste tot în mediul rural, un astfel de cabinet medical este esențial pentru localnici, iar primarul speră ca acesta să fie deschis cât mai curând. „Fiecare cabinet are și sală de tratament. Avem și un cabinet stomatologic. Avem grupurile sanitare pentru persoanele cu dizabilități, spații de sterilizare, nebulizatoare, dotări și sperăm să oferim cetățenilor comunei Arcani și nu numai niște servicii medicale de calitate și la standarde europene. Încercăm să ne aliniem la vremurile pe care le trăim pentru că nu sunt nici ușoare, dar cred că putem să ne ajutăm și să rezolvăm problemele oamenilor”, a mai spus primarul.

La auzul veștii, localnicii s-au bucurat. “Ne pare bine că vom avea un dispensar modern. Acum e un cabinet improvizat în altă clădire. Am văzut clădirea cea nouă. Am fost și în interior și am văzut că are multă aparatură. Suntem și noi mai liniștiți mai ales că mai toți suntem bătrâni și avem nevoie de asistență medicală. Sperăm să vină și medici la noi în comună să ne trateze”, a spus un localnic. „Momentan noi nu avem medic de familie. Din ce știu, al nostru s-a mutat de o perioadă în oraș, la Târgu Jiu. Abia așteptăm să vină medici aici, dispensarul este foarte modern și frumos și este o veste bună pentru noi. Am rămas puțini în sate și mai toți suntem și bătrâni și bolnavi”, a spus un alt localnic.

Lasă un răspuns