Directorul Colegiului ”Spiru Haret” ar vrea să închidă cantina și internatul instituției

0
189

După ce mai multe elevi, care au servit masa la cantina Colegiului Național Spiru Haret din Tg-Jiu, au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară, directorul instituției de învățământ ia în considerare închiderea cantinei dar și a internatului.

Deși, primarul Marcel Romanescu dar și directorul Colegiului Național „Spiru Haret“, Flavius Boian, anunțau că internatul și cantina vor fi modernizate printr-un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, Boian vrea să propună, în ședința Consiliului de Administrația de joi, 23 noiembrie, închiderea acestora. Patru eleve care au mâncat la cantina căminului au avut probleme digestive.

„Am semnat, împreună cu directorul Flavius Boian, contractul de finanțare pentru căminul, cantina și sala de sport de la Colegiul Național „Spiru Haret”. 1,5 milioane de euro este valoarea investiției prin PNRR“, transmitea la finalul anului trecut, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
La această cantină mânâncă și o parte din personal, care nu s-ar fi plâns niciodată de calitatea mâncării. O altă soluție luată în calcul de director este ca mâncarea să fie asigurată în sistem catering, dar prețul va fi mai mare cu aproximativ 30 lei/zi.

„Iau în calcul varianta de a propune Consiliului de Administrație închiderea cantinei și a internatului. Activitatea celor două unități este subvenționată. În niciun caz nu se pot achita cheltuielile. Se percepe o taxă de 75 de lei pe lună pe toate zilele lucrătoare, însă nu se ajunge să se achite această taxă, iar pentru cele trei mese pe zi se achită 22 lei pe zi. Nu știu dacă se poate mânca în altă parte cu mai puțini bani. La cantină mănâncă și 15 cadre didactice, atunci când au cursuri. Nu s-a plâns nimeni de mâncare. Cred că, în primul rând, ar fi trebuit să ajungă aceste nemulțumiri la mine“, a transmis acesta pentru igj.ro

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.