Dieta Cambridge, slăbești rapid și ai voie la gustări dulci

0
63

Una dintre cele mai rapide și eficiente diete de slăbit este dieta Cambridge, care conține un meniu special conceput pentru a pierde kilogramele în plus chiar din prima etapă. Află cui se adresează dieta Cambridge, ce beneficii sau ce riscuri implică și care sunt etapele pas cu pas.

De la bun început trebuie să știi că dieta Cambridge este o dietă specială, care propune un meniu strict în prima etapă, pe bază de supe, shake-uri și batoane hipocalorice. De aceea, este indicat să consulți un medic nutriționist înainte de a urma dieta Cambridge. Ulterior, ea a fost rebotezată cu numele Dieta 1:1, deoarece presupune consiliere permanentă cu medicul nutriționist pe toată durata dietei.

Cum a fost concepută dieta Cambridge

Așa cum îi spune și numele, acest tip de dietă a fost conceput de specialiști de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, sub îndrumarea prof. dr. Alan Howard. Ea a fost lansată în America la începutul anilor 1980 și la scurt timp în Marea Britanie.

Dieta se bazează pe un consum foarte redus de calorii și grăsimi. Pe parcursul dietei se consumă doar produsele Cambridge și anume diverse supe, budinci și shake-uri la pliculeț sau batoane dulci. Prețul lor pornește de la 2 lire pe bucată și pot fi comandate on-line.

Cui se adresează dieta concepută la Universitatea Cambridge

Specialiștii de la Cambridge au conceput această dietă pentru toate persoanele care au probleme cu greutatea, dar și pentru pacienții supraponderali. Oricine vrea să slăbească într-un timp scurt, să scape de câteva kilograme sau chiar de o greutate mai mare de 10 – 15 kg, poate urma dieta Cambridge, dar numai sub supravegherea medicului.

Ea se adresează în special persoanelor sănătoase, dar care au probleme cu greutatea din cauza unui regim de viață dezechilibrat sau din cauza sedentarismului.

Dieta Cambridge se adresează și persoanelor cu o greutate fluctuantă, care au perioade în viață în care se îngrașă mai mult. Dar și persoanelor plinuțe care vor să obțină rapid o siluetă frumos conturată înaintea unui eveniment sau înaintea unui concediu la mare.

Este una dintre dietele de slăbit cu rezultate rapide, care se văd deja din primele 2 – 3 săptămâni, dar presupune și sacrificii pentru că trebuie să renunți la alimentele și preparatele cu care erai obișnuită și să consumi produsele recomandate și multe lichide.

Trebuie să mai știi că planul de slăbit Cambridge este folosit în unele spitale din Marea Britanie pentru pacienții supraponderali care trebuie să suporte intervenții chirurgicale. Rezultatele sunt rapide, dar regimul este strict controlat de medicul specialist.

Cum acționează dieta Cambridge

Această dietă are mai multe etape și poate fi urmată în mai multe moduri, în funcție de organism și de metabolismul tău și în funcție de sfaturile nutriționistului. Principiul de bază este să consumi până între 500 și 1500 de calorii pe zi în prima etapă a dietei. Se consumă în special produsele făcute pentru dieta Cambridge și foarte multe lichide sănătoase, apă, supe și ceaiuri.

Datorită unui consum foarte redus de calorii, corpul intră în starea de cetoză și obligă mușchii să ardă grăsimile în ritm accelerat, de aceea rezultatele se văd în câteva săptămâni. În următoarele etape, se continuă consumul de produse Cambridge, dar se pot introduce treptat alimente preparate acasă, cu un conținut redus de calorii.

Dieta Cambridge meniu cu delicii dulci

Meniul dietei Cambridge se bazează pe o serie de preparate la plic, supe , paste, porridge, budinci, multe shake-uri aromate, precum și gustări dulci, sub formă de batoane proteice cu fructe și ciocolată.

De asemenea, mai sunt incluse nuci cu diverse arome și chiar concentrate pentru sucuri pe care le diluezi cu apă. Poți găsi inclusiv preparate pe bază de cafea sau pliculețe de cappuccino. Nu degeaba a fost numită și dieta cu dulciuri!

Programul de slăbit Cambridge

shake-urile fac parte zilnic din meniul dietei Cambridge

Dacă vrei să urmezi dieta Cambridge și să scapi de mai multe kilograme într-un timp scurt, ai la dispoziție mai multe etape, gândite în funcție de aportul de calorii. Poți începe dieta chiar de la prima etapă, dacă vrei să slăbești rapid, sau poți începe cu etapa a doua sau a treia, dacă vrei doar să îți conturezi silueta.

Planul hipocaloric

Este recomandat persoanelor care vor să slăbească destul de repede, în decurs de una sau două luni.

Etapa I. Acest plan trebuie urmat de la 1 la 12 săptămâni și trebuie numărate caloriile în fiecare zi, să nu depășească 500 – 550 de calorii. Se consumă doar supă la plic și shake-uri, în special alimentele lichide concepute pentru această dietă.

Se admite o porție de 200 ml de lapte degresat pe zi.

Planul moderat hipocaloric

Este recomandat persoanelor care nu au probleme mari cu greutatea, dar vor să scape de câteva kilograme într-un timp scurt.

Etapa II. Se consumă alimente cu un aport caloric zilnic de cel mult 800 de calorii, timp de cel puțin o săptămână pentru a se vedea un efect. Se pot adăuga porții moderate de alimente bogate în proteine, lapte degresat și legume.

Etapa III. Un al doilea plan moderat hipocaloric permite consumul a cel mult 1000 de calorii pe zi, timp de cel puțin 2 săptămâni. Este permis laptele degresat, un mic dejun frugal și salate de legume la cină.

Planul non hipocaloric

Etapa IV. Se va urma timp de 2 săptămâni și sunt admise 1200 de calorii pe zi. Se consumă oricare 2 sau 3 produse Cambridge pe zi și se admite laptele degresat.

Etapa V. Se va urma timp de 2 săptămâni și sunt admise 1500 de calorii pe zi. Se recomandă un plic pe zi și mese regulate lipsite de dulciuri și grăsime, dar se admite o gustare simplă.

Etapa VI. Sunt admise produse din dieta Cambridge de 1500+ calorii pe zi și mese regulate, cu alimente dietetice, sărace în grăsimi și zahăr.

Ține minte!

În prima fază a dietei, foarte drastică în ceea ce privește caloriile, nu se recomandă gimnastica și mișcarea în aer liber. Corpul trebuie să se acomodeze cu dieta și trebuie să te odihnești și să bei multă apă. Pe măsură ce avansezi la celelalte faze și reintroduci diverse alimente în dietă, poți începe să faci și mișcare.

Pro și contra! Dieta Cambridge poate avea și consecințe nedorite

Datorită efectelor sale vizibile, regimul de slăbit Cambridge a devenit foarte popular în anii 1980 – 1990. Specialiștii care au conceput această metodă susțin că este sigură, atâta vreme cât ai grijă de corpul și de sănătatea ta și consulți medicul nutriționist. Meniul Cambridge îți asigură toți nutrienții de care ai nevoie zilnic, proteinele, mineralele și vitaminele pe care le solicită organismul, dar reduce drastic grăsimile.

Pe de altă parte, dieta Cambridge te obligă să faci sacrificii, să renunți la mâncărurile preferate și poate avea și consecințe neplăcute. Senzația de foame este permanentă în prima etapă. Unele persoane suferă de probleme cu stomacul, încep să aibă dureri, greață, migrene și chiar senzația de vertij din cauza slăbirii accentuate.

Dar poți opta pentru un plan moderat, astfel încât să suporți mai ușor dieta hipocalorică. Oricine ține o dietă cu mai puțin de 600 de calorii pe zi, trebuie să fie urmărit de un medic specialist.




Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.