Desertul de post care poate creşte riscul de boli de ficat. Multe persoane îl consumă

0
159

A început Postul Crăciunului, aşa că multe persoane au adoptat un stil vegan şi au renunţat la carne, lapte, ouă şi alte ingrediente de origine animală. Din păcate, această perioadă este marcată de alegeri alimentare nu tocmai sănătoase, care pot afecta organismul.

În categoria alimentelor nesănătoase, care abundă în E-uri, (precum: pateurile, crenvurştii şi salamurile vegetale) intră şi napolitanele. Chiar dacă nu conţin lapte, ouă sau unt, dulciurile de post au la bază grăsimi vegetale hidrogenate, făină, amidon de porumb, sirop de glucoză, zahăr rafinat şi afânători, ingrediente care nu sunt indicate deloc într-un regim alimentar sănătos. Astfel, consumate în exces şi pe o perioadă îndelungată, napolitanele favorizează acumularea kilogramelor în plus, fluctuaţiile glicemiei, dar şi depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.

Grăsimile care se găsesc în napolitane pot provoca dependenţă

Grăsimile hidrogenate care se găsesc în napolitane nu au niciun fel de beneficiu în organism, ci din contră. Folosite într-un mod constant, aceste substanţe pot provoca dependenţă. Totodată, aceste grăsimi pot ajunge la ficat şi se crează depozite de grăsimi, ceea ce favorizează instalarea aşa numitului ficat gras. Astfel, dacă sunteţi predispuşi la boli de ficat sau suferiţi deja de astfel de probleme, evitaţi pe cât posibil alimentele care conţin grăsimi vegetale hidrogenate.

Sursa: CSID.ro

Citeşte şi: -Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului 2018. Ce trebuie să faci

-Rugăciuni pentru Postul Crăciunului 2018

Sursă foto: Shutterstock.com




Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.